Tarte au citron
Ingredienser |
|
|
Til mørdejen smuldres smørret i melet sammen med flormelis, vaniljesukker og
salt. Tilsæt ægget og saml dejen hurtigt - den må ikke æltes. Dejen skal hvile
en times tid i køleskabet. Så bager man dejen i en passende form
"blindt" - det vil sige, man lægger et stykke bagepapir over dejens
bund og sider og fylder formen med fx tørrede ærter, så dejen ikke hæver op
under bagningen, som foregår ved 220 grader i ca. 15 min. Derpå fjernes ærter
og bagepapir og tærten får fem minutter til i ovnen.
Til
cremen blendes citronfileterne med skal, sukker, æg og æggeblommer, hvorpå
fløden blandes i. Hæld cremen i tærtebunden og bag den ved 150 grader i cirka
30 minutter, eller til cremen har sat sig. Lad tærten køle af.
Til
den italienske marengs kommes sukkeret i en gryde sammen med vandet. Kog det
til en klar, lidt tyktflydende sirup.
Imens piskes æggehviderne til skum, hvorpå den kogende sukkerlage lidt efter
lidt tilsættes, mens der piskes. Bliv ved med at piske til marengsen er kølet
lidt af. Kom den derpå i en sprøjtepose.
Tag tærten ud og dekorer
den med marengsmassen. Sæt den tilbage i ovnen under grill til marengsen er let
gylden. Lad tærten køle af før den spises.